Kontrol over din kommunikation

15. februar 2022

Få kontrol over dine notifikationer med IntraActive Intranet og Mobil App.

Når nogen opretter en nyhed i SharePoint Online bliver det nogle gange sendt som en push notifikation til brugere via SharePoint Appen på deres smartphone. SharePoint forsøger at vurdere om nyheden er interessant for dig baseret på din relation til nyhedens forfatter.

Microsoft beskriver det på følgende i deres dokumentation:

“The following may suggest interest:

  • Do the two of you work closely together, based on common work in Microsoft 365?
  • Is the person who posted the news in your management chain?
  • Do you work closely with people who report to the person who posted the news?”

 

Microsoft har besluttet, at denne logik anvendes for alle SharePoint nyheder, som oprettes i virksomheden. Det er ikke dårligt, men jeg vil argumentere for, at det er en umulig opgave. Resultatet af de her generelle regler bliver i bedste fald middelmådigt for slutbrugerne, idet logikken har en masse faldgruber.

Hvad med en annoncering fra HR? Du arbejder måske ikke tæt med dem og de er sikkert heller ikke din chef. Hvad med receptionen, som annoncerer, at der er velkomstkage til ny medarbejder i kantinen? Det vil du gerne vide baseret på din LOKATION og ikke baseret på, hvor tæt du arbejder sammen med vedkommende.

Middelmådigt er elendigt

Hvis dine notifikationer ikke er strålende, så er de elendige. Folk slukker for dem eller ignorerer dem og du er gået glip af en stor mulighed for at få opmærksomhed og tilfredse modtager af nyheder.

Du kan komme i kontrol

Derfor er vi gået ind i problemstillingen med en helt anden vinkel fra vores IntraActive Intranet produkt og den tilknyttede mobil-app til iPhone og Android smartphones.

Vores tilgang er, at forfatteren af nyheden skal være i kontrol over, hvem der sendes push notifikationer til. Dette er baseret på AD-grupper og vi har dertil lavet et lag af virtuelle AD-grupper (kaldet målretningsgrupper) ovenpå af to årsager:

  • I tilfælde af de eksisterende AD-grupper ikke på passende vis indeholder dem, som der normalt skal målrettes til ved oprettelse af nyheder og udsendelse af en push notifikation
  • I tilfælde af der er AD-grupper, som ikke er relevante for at lave en push notifikation til

Mennesker er (stadig) meget bedre til at beslutte, hvilke notifikationer som skal sendes til hvilke grupper af personer i en organisation. Vores notifikationer har således vist at være et værdifuldt værktøj til at engagere medarbejdere, og med kombinationen af IntraActives mobil-app og målrettede push-notifikationer, så leverer vi optimale betingelser for at sikre, at notifikationer er relevante og aktuelle. Vi sikrer, at afsenderen er i kontrol og at modtagerne føler indholdet er relevant.

”Vores notifikationer har således vist at være et værdifuldt værktøj til at engagere medarbejdere, og med kombinationen af IntraActives mobil-app og målrettede push-notifikationer, så leverer vi optimale betingelser for at sikre, at notifikationer er relevante og aktuelle. Vi sikrer, at afsenderen er i kontrol og at modtagerne føler indholdet er relevant.”
Niels Brinch
Manager, Products

Similar news