FGU Østjyllands nye intranet understøtter fællesskabet

24. april 2021

Det nye intranet hos FGU Østjylland er blevet brugernes nye digitale samlingspunkt.

Hos FGU Østjylland er fællesskab en kerneværdi og de stræber efter, at medarbejderne på tværs af deres 6 afdelinger oplever at være en del af et fælles skolemiljø. Derfor indgik de i efteråret 2020 en samarbejdsaftale med Fellowmind om udviklingen af et nyt intranet, baseret på IntraActive Intranet, der skal fungere som digitalt samlingspunkt for de cirka 150 medarbejdere.

Det primære formål med intranettet hos FGU Østjylland er at udvikle en kommunikations- og videndelingsplatform, som er tilgængelig for alle ansatte hos FGU. Intranettet skal være stedet, hvor det er muligt at dele og finde nyheder og opdateringer på tværs af FGU og hvor medarbejderne nemt kan tilgå den viden, værktøjer og information, de har behov for i deres daglige arbejde.

En af intranettets hovedfunktioner er bl.a. at afløse noget af den kommunikation, der tidligere har fundet sted i nyhedskanaler i Teams og er blevet delt via e-mails. Intranettet skal fremover være den fælles interne nyhedskanal i FGU Østjylland, imens afdelinger, grupper og projekter stadig vil benytte Teams til deling af viden og information indenfor fx afdelingen.

 

Brugervenligt og effektivt

FGU Østjyllands intranetløsning er blevet til i et samarbejde mellem Fellowmind og en arbejdsgruppe fra FGU Østjylland. Igennem en række onlinemøder med sparring på behov og udvikling på konkrete løsninger, har vi skabt en brugervenlig og fleksibel opsætning, som imødekommer mange af institutionens behov.

”Det er fedt, at systemet i sig selv er til at gå til og at det hele er så brugervenligt. Samtidig er vi glade for samarbejdet med IntraActive i forhold til udvikling. Vi oplever, at vi bliver taget seriøst når vi kommer til dem – både når det gælder udfordringer i systemerne og når det handler om nye ideer og behov, som rækker udover de eksisterende løsninger.”

Forventningen til den aktuelle løsning er, at den er et solidt fundament for en række af de kommunikationsløsninger, FGU Østjylland har ønsket sig. Med både intranet som desktopversion, som app og modul til styring af infoskærme har de fået mulighed for at samle rigtig mange funktioner centralt og samtidig nå bredt ud.

”Vi har virkelig følt os både hørt og forstået af konsulenterne i udviklingen af vores intranet. De har lyttet og tilbudt kyndig vejledning til at udnytte både Sharepoint Modern som helhed og IntraActives særlige webparts til at bygge en løsning, der hjælper med lige præcis de udfordringer, vi gerne ville løse. Vi har fået rigtigt god mulighed for at kommunikere på tværs af institutionen, både bredt og målrettet, og vi er kommet i mål med at opbygge en gedigen og brugervenlig værktøjskasse til vores medarbejdere."

Hele projektforløbet er, grundet omstændighederne i Danmark, forløbet via Teams, og selvom det for alle parters vedkommende har været nyt og anderledes, så har det også været en god oplevelse. FGU Østjylland har lanceret intranetløsningen slut marts og alle har taget supergodt imod det nye fælles intranet.

Lignende nyheder