Den nye app bar i SharePoint Online

19-05-2021 I foråret 2021 begyndte Microsoft at udrulle en ny funktion til SharePoint Online: En app bar med genveje til brugernes filer, nyheder m.m. Men hvordan spiller den sammen med intranettet?

Nogle SharePoint opdateringer er diskrete og går ubemærket hen, men den nye SharePoint app bar er bestemt en opdatering alle brugere bemærker. Den optager nemlig hele den venstre kant på alle Modern SharePoint-sider.  

App baren indeholder:

  • Huset: En global navigation som kan gå på tværs af hub sites og defineres på et Home Site
  • Mine Nyheder: SharePoint nyheder som er relevante som mig for bruger
  • Mine Sites: Sites som jeg senest har besøgt eller følger
  • Mine Filer: Filer som jeg har arbejdet på i det sidste stykke tid

Kan man fjerne app baren?

Ikke alt nyt er godt nyt og selv om app baren har klare fordele og indeholder lette genveje, kan den også skabe unødig forvirring. Derfor er der mange, der spørger om den kan fjernes. Og ja, det kan den. Og dog… Fra oktober 2021 bliver app baren påtvunget alle SharePoint Online platforme. Vi anbefaler derfor, at man forholder sig til den og man kan allerede nu tilbyde sine brugere en introduktion og læringsmateriale, som viser dem, hvilken værdi de kan hente i app baren.

App baren og IntraActive Intranet

IntraActive Intranet udnytter SharePoint nyheder, samtidig med, at vi har vores eget nyhedsmodul: IntraActive Beskeder. Dem arbejder vi på at fremvise i app baren under ”Mine nyheder”, så barens indhold bliver endnu mere relevant for IntraActive brugere.

Derudover anbefaler vi vores kunder at definere deres intranet som "Home Site". Ved samtidig at definere en navigation, kan brugerne tilgå intranettet fra husikonet. Den navigation behøver blot bestå af et enkelt link til intranettets forside og intet andet. Dette er en god idé, da Home-ikonet ellers linker til en SharePoint forsiden, som for de fleste brugere ikke giver mening, men blot skaber forvirring.

Udover dette opfordrer vi til at informere at brugerne om app baren og hvad den indeholder og hvordan de kan bruge den. Særligt ”Mine filer” kan være en værdifuld funktion.

Læs mere om app baren